A keresőmarketing 5 legnagyobb előnye

A keresőmarketing 5 legnagyobb előnye

A keresőmarketing, vagyis a SEM a PPC-hez (pay per click) hasonló online marketing tevékenység, melynek lényege, hogy a vállalkozás weboldala jobb eredményeket érjen el a keresőmotorokban. Célja felkutatni a honlap erősségeit és gyengeségeit, majd ezeket optimalizálni a jobb láthatóság érdekében. A keresőmarketing 5 legnagyobb előnye talán az alábbiakban foglalható össze:

1. Jobb eredmények a keresésekben

Az adott vállalkozás weboldalának elemzésével rábukkanhatunk annak előnyeire és hátrányaira, amiket aztán optimalizálásra használhatunk. A legnépszerűbb keresőmotorok kulcsszavak alapján szűrnek, éppen ezért a honlap tartalmának megfelelő szerkesztése sokat segíthet a láthatóság növelésében. A Dog and Pony SEO ügynökség is tesz erről említést a weboldalán.

2. Releváns célcsoport elérése

Megfelelő keresőmarketing segítségével könnyebben juthatunk el az általunk kívánt célcsoporthoz. Ez sokkal jobb megtérülést eredményez, lévén, ha már erőforrást áldoztunk arra, hogy megfelelően definiáljuk a vállalkozás releváns célcsoportját, nyilván érdemes arra is figyelni, hogy el is érjük őket.

3. Rugalmas költségvetéskezelés

A keresőmarketing rugalmas költségvetéskezelést tesz lehetővé. Ha hirdetést adunk fel, előre meg tudjuk határozni a költségkeretet, a PPC rendszere révén pedig csak a számunkra értékes megjelenésekért (vagyis a kattintások után) kell fizetnünk.

4. Mérhetőség

A keresőmarketing teljesítményét egészen könnyű nyomon követni, számos eszköz áll hozzá a rendelkezésünkre. A különböző mutatók monitorozása pedig lehetővé teszi, hogy szükség esetén belenyúljunk, finomítsunk a stratégián, ezzel téve hatékonyabbá a marketingtevékenységet.

5. Gyorsaság

A megfelelően kivitelezett keresőmarketing gyors eredményeket kínál. A hirdetések azonnal megjelennek a keresési eredmények között és jó eséllyel releváns látogatókat fognak az oldalra csábítani. Valamint itt is megemlítendő a rendszer rugalmassága, hiszen egy éppen futó kampányba bármikor belenyúlhatunk, ha úgy látjuk, hogy a piaci helyzet éppen egy új lehetőséget kínál.

Kép forrása: pixabay