Zsinórfonal táskák tisztítása

Zsinórfonal táskák tisztítása

A zsinórfonal táskákat nem csak azért szeretem, mert gyönyörűek. Strapabíróak is és tartják a formájukat. Persze a törődést Ők is igénylik. Nézzük hát hogyan tarthatod őket tisztán, hogy sokáig együtt ragyogjatok.

A legegyszerűbb megoldás

A zsinórfonal kiválóan tisztítható mosógépben, 30 fokon. A biztonság kedvéért használj mosózsákot, így az esetleg beleakadó tépőzárak és zipzárak nem sértik meg a táskádat. Szárításkor javaslom, hogy tömd ki, illetve ha elég nagy a táska és könnyen kifordítható, akkor fordítsd ki pár órára és hagyd úgy is száradni. Hogy miért? Egyszerűen gyorsabb lesz a száradás. 🙂

Mi van, ha a zsinórfonal táskát bőr kiegészítők miatt nem moshatom?

Bőr alapra készült a táskád? Esetleg fa alapra készült tárolót mosnál? Igen, ez esetben felejtsd el a mosógépet. (Megjegyzés: ha lecsavarozható bőr táskafedél van csak rajta, csavard le a fedelet, a táskát pedig így már beteheted a mosógépbe.)

Ha már megtörtént a baj, a legnagyobb szerencséd akkor van, ha egyből észreveszed. Rácsöppent valami a táskádra? Semmi pánik! Itasd fel a szennyeződést, majd egy nedves törlővel dörzsöld át. Hálás anyag, mert nem szívja be azonnal a koszt. Ha nincs kéznél törlőkendő, megteszi egy vizes ruha is.

Mi van ha hétköznapi használatból adódik a szennyeződés? Pl. földre teszed a táskát a munkahelyeden és lassacskán szürkülni kezd. Az ilyen jellegű szennyeződés mindig makacsabb, mert:

  • Mivel minden nap használod a táskát,nehezebben veszed észre az elszíneződést. (A béka és a forró víz esete. Ismered?)
  • Az enyhe elszíneződést mikor észre veszed, már jó eséllyel kissé magába szívta az anyag.

Mi a megoldás?

Végezd el ezt az 5 lépést, hogy  megszabadítsd a táskád a mindennapi szennyeződésektől.

  1. Nedvesítsd meg az elszíneződött területet.
  2. Nedvesíts meg egy törölközőt és tedd a koszos területre.
  3. Néhány csepp folyékony mosószert cseppents a törölközőre. (FONTOS! Tényleg csak néhány csepp legyen, mert ez koncentrátum.)
  4. Egy körömkefével, úgy, hogy nem veszed le a foltról a törölközőt,dörzsöld át a problémás területeket.
  5. A mosószeres oldatot távolítsd el úgy, hogy kiöblíted a törölközőt és amikor már csak vizes de nem mosószeres, törölgesd át alaposan a táskádat vele. A végeredmény tetszeni fog. 😉

A fenti néhány lépéssel garantáltan sokáig elkísér Téged kedvenc horgolt táskád. Persze fontos az is, hogy jó minőségű zsinórfonalból készítsd el, vagy prémium horgolt táskát vásárolj.

Kiváló minőségű zsinórfonalakat ebben a webáruházban találsz: https://magicyarn.hu/