No de hogyan építsünk linkeket? Itt már a szakma sem ért egyet. Régebben voltak a linkfarmok, és a csere linkek, amik elég jó eredményeket hoztak, de a googel folyamatosan változtat így ezek azelavult technikák inkább ártanak, mint használnak.

Akik valós hasznot szeretnének a google-ről jövő ingyenes forgalomból, azok többnyire kiszervezik ezt a feladatot. De sokan vannak, akik csak maguknak akarnak egy kis sikert, esetleg az üzleti modelljükbe nem fér bele a több tízezres, esetleg több százezres linképítési díj.

Számukra sincsen minden veszve. A linkfarmok helyett vannak még ma is valós értékkel bíró oldalak, amik katalógusként működnek. Ide mindenképpen érdemes regisztrálnunk weboldalunkat. Sok közülük ingyenesen hozzáférhető. Hamarosan összeállítunk egy letölthető listát, amit emailben elküldünk a hírlevelünkre feliratkozóknak.

Másik módszer a vendég blogolás. Ma már a weboldalak többségében van blogolási lehetőség, használjuk ezt ki. Egyrészt magunk is írhatunk érdekes bejegyzéseket, másrészt elhelyezhetünk ott vendég cikkeket, amelyek nem befolyásolják az üzletmenetünket, viszont oldalunk látogatóit érdekelhetik. Cserében mi is elhelyezhetjük saját bejegyzéseinket, ahonnan valóban értékes linket kaphatunk a saját oldalunkra.

Írhatunk cikkeket is a látogatott online magazinokba, ahol jó esetben szerzőként is kaphatunk állandó linket saját weboldalunkra, illetve a kész szövegben is elhelyezhetünk utalásokat arra a tartalomra, amit magunknál tettünk közzé.

Végül, de nem utolsósorban a közösségi média is aranybánya lehet linképítési szempontból, ha valóban érdekes tartalmakat állítasz elő.

Amennyiben érdekel a fenti lehetőségek bármelyike, jelezd a cikk végén hozzászólásban. Kérésre készítünk egy listát azon magazinokról, ahol szívesen veszik a minőségi tartalmakat.