A linképítés ma is az egyik legfontosabb teendő, ha azt szeretnéd, hogy megtaláljanak a google rendszerében.

A régi, minél több linket szerezzünk a link katalógusokból típusú link építésnek leáldozott. Vannak most is megbízható oldalak, ahová érdemes magunkat beregisztrálni, de ezektől csodákat nem várhatunk. Ami viszont működik, ha magas megbízhatóságú oldalakról kapunk ajánlást.

A link építésnek három célja van:

  1. Erősítsük weboldalunk általános megbízhatóságát, így előbbre léphetünk a találati listákon, pl. a google-ben.
  2. Tematikus oldalakon  elhelyezett vendég cikkek, amik kulcsszavas linkekkel javítják a keresőkben való megjelenésünket.
  3. Nagy forgalmú oldalakon elhelyezett reklám cikkek, ahonnan nem csak linkerőt, de valódi potenciális ügyfeleket is nyerhetünk.

Mindhárom célt elérhetjük ingyenes és fizetős megoldásokkal egyaránt. Az ingyenes szóval azért én vigyáznék, mert azt jelenti rengeteg munkát és időt kell rááldoznunk. Fel kell kutatnunk a megfelelő oldalakat, fel kell vennünk velük a kapcsolatot és meg kell írnunk az elhelyezni kívánt tartalmakat úgy, hogy azok valóban elősegítsék a céljaink elérését. Terveim szerint ezen az oldalon mindhárom cél eléréséhez segítséget nyújtok, de ha nem kívánod erre szánni idődet és energiádat, igénybe veheted link építési szolgáltatásomat.