Gyakran hallani azt, hogy a sportolás elkezdéséhez csak saját magadra van szükséged, hiszen számos olyan mozgásfajta van, amihez nem kell semmiféle eszköz. Bizony, ez így is van, ha nem szeretnénk edzőteremben vagy a természetben mozogni, otthon is gond nélkül tudunk edzeni egy jót. Nincs szükség anyagi beruházásra, amennyiben jól válogatjuk össze a gyakorlatokat, és megfelelő intenzitással végezzük azokat, a saját testsúlyos edzéssel is remek eredményeket lehet elérni. A saját testsúlyos edzés ráadásul bármikor elkezdhető, kortól és nemtől függetlenük csak meg kell hozni a döntést, hogy a világhálón való szörfözés vagy tévénézés helyett elkezdünk mozogni!

Sokak számára szokott dilemmát okozni az, hogyan is kezdjenek bele az egészséges életmódba, aminek ugye fontos eleme a rendszeres testmozgás is. Az a szép az edzésben, hogy tényleg csak az elhatározás kell hozzá, hiszen a saját testsúlyos edzés során nem lesz szükséged drága eszközökre. A lényeg, hogy találjunk magunknak időt a nap folyamán arra, hogy egy kicsit átmozgassuk a testünket, és illesszük bele a napi rutinunkba onnantól kezdve. Abban az esetben, ha a sport mellett döntöttél, arra figyelj, hogy mindig egy alapos bemelegítéssel kezd el a tornát, hiszen csak így tudod megúszni az esetleges sérüléseket, és így érheted el a leghatékonyabb edzést, valamint a végén a nyújtásra is szánj időt!

Sokan szokták kérdezni, hogy a saját testsúlyos edzéssel vagy súlyzós edzéssel lehet igazán látványos eredményt elérni. Mind a két verziónak megvannak a maga előnyei, a saját testsúlyos edzés mellett azért döntenek sokan a súlyzóssal szemben, mert nem szeretnének anyagilag eszközökbe beruházni, a testünk pedig mindig kéznél van a nap folyamán, termeszesen ingyen. Felkeltettük az érdeklődésed, és csak néhány jótanács hiányzik már ahhoz, hogy nekikezdj? Ha igen a válaszod, most a legjobb helyen vagy! A www.intenset.hu weboldalon még több részletet tudhatsz meg a saját testsúlyos edzés menetéről.

A linken elérhető oldalon megtudhatod például azt, hogy a nap melyik szakaszában érdemes beiktatni egy kis otthoni tornát, mire kell figyelni a mozgás előtt, alatt, és után, valamit mit és mennyit célszerű csinálni az edzés során. Az Intenset program épp arra épül, hogy akár otthon, drága gépek nélkül is hatékonyan lehessen tornázni akkor, amikor belefér az időnkbe, és saját testsúlyos edzéssel tudjunk fogyni, formálódni akár a nulláról indulva. Amennyiben csak egy kis motivációra és némi jó tanácsra van szükséged ahhoz, hogy neki állj beiktatni a mozgást az életedbe, az Intenset oldalán ezeket megfogod találni, a többi már csak rajtad fog múlni. Merj változtatni, ne halogasd tovább az edzést, hidd el a tested és a lelked is megfogja hálálni!