szemsmink

Szép, és tartós szemsmink nem csak kezdőknek

Egy szép, és tartós szemhéjsmink elkészítése nem mindig egyszerű. Megfelelő alap kell hozzá. Optimális színválasztás, jó minőségű termékek, valamint az ecsetek sem elhanyagolhatók. Legyen tökéletes a kiválasztott árnyalat felvitelére. Megfelelően tömött, és puha eszközt részesítsünk előnyben. Mindig legyen tiszta, hiszen ez is befolyásolja a végeredményt.

Kiindulópontként érdemes stratégiát kialakítani. Mégpedig azért, mert ha párhuzamosan haladsz a szemhéjsmink készítése közben, látni fogod az arányokat. Illetve az egyformaságot, hogy szükséged van-e bármiféle korrigálásra.

Válassz egy olyan palettát, amely tartalmazza a számodra tetsző színeket. Ezek lehetnek hasonló árnyalatok, illetve szélsőségesebb különálló élénkebbek is. Attól függően, hogy te mit részesítesz előnyben. Milyen alkalomra készül az alkotás.

  • A megtisztított szemhéjra máris rákerülhet az alap. Ez lehet kifejezettem szemhéjbázis alap krém, illetve korrektor is. Utóbbi esetben viszont matt hatású opciót válassz. Egy korrektor ecset segítségével vidd fel, vagy ütögető apró mozdulatokkal, az ujjbegyeddel. Egyenletesen elfedve alkalmazzuk. https://simonabeautyshop.hu/termek/w7-prime-magic-szemhejalapozo/
  • Egy lapos ecset segítségével fixáld le az alapot. Így sima felületet fogsz kapni. Nem lesz ragacsos réteg. Egyenletesebb réteget kapsz, így könnyebb a por felvitele, és eldolgozása.
  • Egy satírozó ecset segítségével vidd fel az első kiválasztott színt. Az ecsetnek csak a hegyét tedd a paletta kiválasztott színébe. A felesleget ütögesd le. A mélyítővonalad magasságába vidd fel, kívülről befelé haladva. A külső szemhéjat is megszínezheted vele kívülről befelé haladva.
  • Egy sötétebb szín kiválasztása után, jöhet a satírozás folyamata. A megfelelő eszközzel a mélyítővonal alatt kezdjük el a folyamatot. Egy háromszöghöz hasonló formát fogunk kapni, hiszen összekötjük a külső szempillasorral. Ezt az alakzatot árnyékoljuk be a legsötétebb színnel.
  • Egy lapos ecset segítségével válasszunk ki egy selyemfényű, vagy csillámos színt. Az ecsetet nem heggyel mártjuk, mint a többi folyamat során. Lappal érintjük a termékbe, a felesleget lerázzuk, és a szemhéj közepén kezdjük az eldolgozást. Először befelé, majd kifelé haladjunk. A belső szemzugba is alkalmazhatjuk. https://simonabeautyshop.hu/termek/saffron-quad-selyemfenyu-szemhejpuder-04/
  • A szemöldök alatti részre vigyünk fel egy kis highlightert. Satírozó ecsettel dolgozzuk el, finomítsunk rajta. Egy tus ecset segítségével válasszunk egy viszonylag sötét színt. A felső szempillasor tőbe vigyük fel, szép egyenletes vonalként. Az alsó szempillasorba egy satírozó ecsettel vigyünk fel egy közép színt. Világos, és sötét keverékét. Majd jöhet a spirálozás folyamata.

A Simona Beauty Shop webáruházban nem csak szemsmink termékekkel találkozhat, válogasson kedvére a sminkek és kozmetikumok széles választékából.