öntözőrendszer

A vezető öntözőrendszer márkák és termékeik

Hazánkban és világszinten is az amerikai öntözőrendszer alkatrész gyártó cégek, amelyek a professzionális vonalat képviselik az öntözéstechnikában! Természetesen van néhány európai, közel- és távolkelti ország, amely bizonyos termékei bele férnek a professzionális megítélésbe és jó hírnek örvend a hazai öntözőrendszer telepítők körében.

A továbbiakban leírtak a saját véleményemet tükrözik!

A legjobb öntözőrendszer alkatrész gyártók

Ezek azok az öntözéstechnikai cégek, amelyek teljes szortimentet gyártanak és kínálnak az öntözőrendszer főalkatrészeiből:

  • Rain Bird

Kifejezetten híres a mágnesszelep megbízhatóságáról és időtállásáról. A rotoros szórófej palettáját sok hazai telepítő szereti és használja.

  • Hunter

A vezérlő egységei nagyon megbízhatók és felhasználó barát kialakításuk miatt rendkívül népszerűek. Az egyik legtöbbet használt vezérlőcsaládot gyártja a wifis okosvezérlőkből. Széles spektrumot kínál az érzékelők terén, amelyek jól is működnek a gyakorlatban. Esőérzékelő, fagyérzékelő, talajnedvességérzékelő, átfolyásérzékelő, időjárásérzékelő is megtalálható a kínálatban. Továbbiakban a legnagyobb erőssége az MP Rotátor fúvóka, ami egy új korszakot jelentett a globális öntözéstechnikában.

Ma hazánkban a vezető márka, a legtöbb öntözőrendszer ebből a makrából kerül ki.

  • Toro

Korábban, a kétezres évek elején monopol helyzetben volt az értékesítése és az elfogadottsága is a hazai piacon, ezért még mindig nagyon sok ilyen öntözőrendszerrel találkozunk, amik mostanában szorulnak cserére. A rotoros szórófejek és a mágnesszelepek nagyon jó minőségűek.

  • Irritrol

A Toro leányvállalata, általában nem kiugró tudású, azonban nagyon jó minőségű és megbízható termékei vannak általánosan. Általában a többi piaci résztvevő alatt tartja az árait.

  • K-Rain

Szintén a mágnesszelep és a rotoros szórófej az erőssége, emellett az egyik legjobb spray házat is magáénak tudhatja. Innovációs cég, a többi cégnél kisebb, mégis a rotoros szórófejekből a 2. legtöbbet értékesíti. Rengeteg liszensz birtokosa, amit előszeretettel használ a többi cég is az öntözőrendszer alkatrészeinek a palettáján.

  • Orbit

Az Orbit B-Hyve okosvezérlő a piacon a legnagyobb tudású öntözésvezérlő, igen jó áron. Általánosságban elmondható, hogy a vezérlő automatikái könnyen kezelhető, felhasználóbarát és hosszútávon jól működő és megbízható termékek.

Számos öntözőrendszer üzlet polcain megtalálhatók ezek a termékek, hozzájutni ma már elég könnyű!

A hobbi öntözőrendszer gyártók

Nem szeretnék sok szót ejteni róluk, általában a barkácsáruházakban kapható, gyakran egységcsomagokba rendezett termékek, amit a professzionális öntözőrendszer gyártók termékeihez képest brutálisan drágán kínálják, aminőség és megbízhatóság relációjában!