gyöngy választás

Gyöngy választás – Árak és egyéb hasznos tudnivalók

A gyöngyök kiválasztása egy-egy projektedhez a gyöngyfűzés folyamatának kulcsfontosságú része. Ez amiatt van, mert a gyöngyök a fűzés szerves részét képezik. Az emberek figyelmét először maga a gyöngy fogja megragadni. Természetesen magának az ékszernek az összes részlete érdekes lehet számukra, de a gyöngy az, amely a tekintetet vonzza. Az ékszerkészítéshez a gyöngyön kívül még nagyon sok elem és alapanyag szükséges, ilyenek lehetnek a drótok és a különféle szerelékek.

Mi alapján érdemes gyöngyöt választani?

Nagyon sokfajta gyöngy létezik elég érdekes és változatos formában, emellett eltérőek a méretük és a színük is. A gyöngyöket érdemes mindig egy-egy projekthez megvásárolni, hiszen a gyöngyök tárolása sokszor problémás lehet. Ha egy igen színes nyakláncot szeretnénk elkészíteni, akkor számtalan gyöngy közül válogathatunk. Ha vannak bevált gyöngyök, amivel szeretünk dolgozni, akkor azok közül érdemes válogatni. Ha kíváncsi vagy arra, hogy Budapesten most milyen árakon vásárolhatsz különféle gyöngyöket, akkor egyszerűen kattints a gyongysziget.hu linkre! Egy másik fontos kritérium a gyöngyök mérete. A különböző gyöngyök különböző méretben vásárolhatók meg. Érdemes néhány mintát kipróbálni és megnézni, hogy ahhoz vajon melyik gyöngy méret lehet a megfelelő. A kisebb gyöngyöket általában a kifinomultabb projektekhez szokták felhasználni, amelyekhez speciális méretű drótokra van szükség. Ha eddig ezzel nem próbálkoztunk, akkor minden szükséges kiegészítőt meg kell hozzá vásárolnunk. Ezekhez az apró gyöngyökhöz nagy valószínűséggel a meglévő kellékek nem lesznek megfelelők. Egy-egy projektnél elsődleges gyöngyöket használnak a készítők, amelyeket akár fókuszgyöngynek is lehet nevezni. Ez lesz az a gyöngy, amely a vásárló figyelmét felkelti. Ezek a különleges gyöngyök vagy a mintákban középen ismétlődnek, vagy egyedülállóként láthatók egy-egy medálban vagy gyűrűben, természetesen a középpontban. Itt arra kell figyelnünk, hogy ez a gyöngy tökéletesen illeszkedjen a megálmodott kompozícióhoz.

Milyen árakon lehet gyöngyöt vásárolni?

A gyongysziget.hu oldalán a következő gyöngytípusok közül választhatsz: kásagyöngy, cseh gyöngy, Swarovski, távolkeleti gyöngy, tekla gyöngy, ásvány-édesvízi és kagyló gyöngy, de válogathatsz számtalan gyöngymixből is. Az árak fajtánként változóak, de azért párat kiemelünk. 10 mm roppantott üveggyöngy 50 Ft/db, achát gyöngy 8 mm 60 Ft/db, csiszolt golyó gyöngy csomagban 290 Ft-tól érhető el. Láthatjuk, hogy ahány gyöngy annyi ár. Mielőtt nekikezdünk az ékszer kivitelezésének alaposan gondoljuk át, hogy ha eladásra szánjuk akkor vajon mennyiért tudjuk majd eladni és ennek fényében válogassunk a gyöngyfajták közül. Lehet kapni olcsóbb és drágább gyöngyöket is, így a választási lehetőségeink adottak. A webshopban nagyon gyorsan kosárba lehet helyezni a termékeket, majd bankkártyával kifizetni és pár napon belül máris elkezdhetjük álmaink projektjének megvalósítását. A webshop gyorsan és precízen dolgozik már évek óta, így nagyon sok készítő és hobby ékszerkészítő vásárolja be itt a projektekhez szükséges alapanyagokat.