google update

Megjelent a Google 2021 novemberi spamfrissítése

A Google tegnap este bejelentette, hogy megkezdte a keresési spameket célzó új algoritmusfrissítés bevezetését. Az új frissítés a novemberi spamfrissítés nevet kapta, és körülbelül egy hetet vesz igénybe a teljes bevezetése.

A Google a Twitteren közölte: „az eredmények javítása érdekében végzett rendszeres munkánk részeként spamfrissítést tettünk közzé rendszereinken. A 2021. novemberi spamfrissítést egy héten belül teljes egészében közzé kell tenni. Arra bátorítjuk a webhelyeket, hogy kövessék a Keresésre vonatkozó bevált gyakorlatainkat.”

A Google megragadta az alkalmat, hogy linket tegyen a Google webmesteri irányelveihez.

A tweet itt található

Azt még nem tudjuk, hogy ez a frissítés a linkspamet, a tartalmi spamet vagy a keresési spam egyéb formáit célozza-e. A Google csak azt mondja nekünk, hogy kövessük az általános webmesteri irányelveket.

A Google-tól, Danny Sullivan szerint a spam-frissítések, mint ez is, kifejezetten olyan „tartalmakat” céloznak meg, amelyek ellentétesek a Google webmesteri irányelveivel.

Figyeld a helyezéseket a következő héten, és ha jelentős csökkenést tapasztalsz, az valószínűleg ezzel a spam-frissítéssel kapcsolatos. Mit csinálj, ha visszaestél? Végezz SEO auditot. link auditot, hogy megtaláljd a spamproblémákat, amelyekről nem is tudtad, hogy webhelyén implementálva voltak (vagy talán tudtad, csak eddig nem foglalkoztál vele).

Számos meg nem erősített frissítésről számoltunk be a megerősített frissítés óta, de az utolsó megerősített frissítés a linkspam-frissítés volt, amely 2021. július 26. és augusztus 24. között jelent meg – ez négy hétig tartott, amikor a Google azt mondta, hogy két hetet vesz igénybe végig pörgetni. Előtte volt a július 2021 alap frissítés, június 2021 mag frissítés és termékek felülvizsgálata frissítés.

Úgy tűnik, hogy néhány eszközt már felvettek ezen a kiadáson – talán valami másról van szó? Csak azt nem tudom, hogy a spam-frissítés ennyi ingadozást okoz-e? Az utolsó spam-frissítéseknél nem igazán láttunk csevegést, vagy az eszközök jelzéseit, hogy frissítés történt. Így nehéz megmondani, hogy ezek az eszközök beváltak-e ezen a frissítésen vagy sem…