Sokan otthonukat gyönyörűen berendezik és mindenről gondoskodnak, ami a kényelmet illeti, de megfeledkeznek az ajtóütközők beszereléséről. Az ajtóütköző beszerelésének célja, hogy az ajtók ne tudjanak kárt tenni a falakban vagy megakadályozzák azt, hogy a huzat bevágja az ajtókat.

Milyen típusok közül választhatunk és ezek mennyibe kerülnek?

A klasszikus típus a gumi ajtóütköző, amely több színben is megvásárolható. Egy ilyen ütközőt már 600 Forint környékén is vásárolhatunk annak érdekében, hogy ne kelljen egy huzat után esetleg új ajtót beszerelni vagy a falat javítani. A tömör gumiból készült ütköző jó választás lehet akkor, ha nem szeretnénk sokat költeni a huzat elleni védekezésre. Szerencsére nem nagy költség beszerezni egy ajtóütközőt. Az olcsó ütközőknek van egy műanyag típusa is, így ezeket is körülbelül 600 Forint/ darab környékén vásárolhatjuk meg. Ha nekünk ez a típus jobban tetszik, akkor választhatjuk ezt a megoldást is a védelemre. Azokhoz az ajtókhoz, amelyek nem hagyományos méretűek, vagy esetleg anyaguknál fogva sokkal nehezebbek, esetleg nehéz tömör üveggel is rendelkeznek érdemes a tömb ajtóütközők közül választani. Ezek az ütközők már tetemes súllyal bírnak, így biztosak lehetünk abban, hogy nem fognak elmozdulni amikor esetleg a huzat bevágja az ajtót vagy esetleg nagyobb lendülettel nyitják ki. Egy rézből készült 8,5 cm magas nehéz ütköző 3000 Forint környékén érhető el. Ha egy lakásban minden ajtóhoz ezt szeretnénk elhelyezni, akkor 10 -20 000 Forintos kiadással minimum érdemes számolni. Ezt az ütközőt nem szükséges lecsavarozni, így elhelyezése nem jár piszokkal és porral. Ezeket az ütközőket padlófűtéses helyiségekben is lehet használni. A csúszásgátló talppal rendelkező ütköző biztosan megvédi majd a falakat az esetleges károsodásoktól.

Hol érdemes megvásárolni az ajtóütközőt?

Magyarországon nagyon sok webáruházban elérhetők az ajtóütközők, de talán érdemes körülnézni a zardepo.hu-n, hiszen itt megfizethető árakon többféle típus közül is választhatunk. Ha úgy érezzük, hogy pár ajtónál elegendő az olcsóbb kivitel, de vannak nagyobb és nehezebb ajtóink is, akkor itt mindent meg tudunk majd vásárolni egy helyen. Ebben az esetben még költségmegtakarításról is beszélhetünk, hiszen egy csomagban el tudják küldeni részünkre a termékeket. A széles termékválaszték és a gyors kiszállítás már eddig sok vásárlót vonzott a webáruházba. A Szigetszentmiklóson megtalálható zárdepónál természetesen személyesen is tudunk vásárolni. A termékpalettájuk igen széles, így, ha zárra, lakatra, ajtókilincsre, kapu alkatrészre, postaládára, széfre vagy egyéb pénztárolóra, esetleg fegyvertárolóra van szükségünk, akkor is bátran keressük fel az üzletet. A webshopon keresztül megrendelt termékek esetében is lehetőség nyílik a személyes átvételre. Amennyiben a csomagszállítás mellett döntünk, akkor országosan már 500 GLS ponton vehetjük át csomagunkat.